Friday, 21 September 2012

engagement day


tarikh pertunangan kami, 1/3/13. cantik tarikh tu. in shaa Allah, kalau tiada halangan kami akan mengikat tali pertunangan pada hari tersebut. pada awal perancangan, tarikh itu adalah tarikh untuk kami melangsungkan perkahwinan manakala tarikh bertunang adalah pada 10/11/12. tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, kami terpaksa menunda tarikh-tarikh tersebut.

alhamdulillah, kedua-dua family setuju. lega sikit. kalau ikutkan hati, sekarang juga kami nak kawin. tapi apakan daya. perkara kahwin ni bukan macam permainan pondok-pondok tu. ini adalah perkara serius. so, kami perlu matang dalam membuat keputusan.

dupdapdupdap. tak terkata perasaan yang sedang tasha alami sekarang. excited, happy, takut, cuak & lain-lain. semua tu bercampur menjadi satu. entah apa la rasa sekarang. kihkihkih. 

ada lagi masa lebih kurang 5 bulan untuk buat preparation. untuk majlis pertunangan ni, tasha cadang nak buat simple je tapi meriah. boleh bayangkan tak macam mana? hehehe. sebab 5 bulan akan datang, kami akan terus dikahwinkan. <--macam lain macam je ayat ni? :D So, dari berhabisan time bertunang baik berhabisan time kahwin. baru la rasa berbaloi. ye dop?

bismillahirahmannirahim. pheww. 

oleh itu, marilah kita mempersiapkan diri untuk melangkah ke alam itu. semoga segala perancangan yang telah kami atur di izinkan oleh Dia. amin.

1 comment:

  1. Wah,... nak buat majlis. moga berjaya buat persiapan. kunjungan dari EX-B2B. jom kunjung blog zura, ada buat GA. FOLLOW YOUR BLOG

    ReplyDelete